O M G E V I N G

 

O U D D O R P

In Ouddorp aan Zee is het 's zomers gezellig druk, met twee keer zoveel 'inwoners' als in de winter.
Er wordt elk jaar in het hoogseizoen een Toeristendag georganiseerd. Ook is er een spetterend vuurwerk op Strand Noord. Daarnaast is er in Ouddorp een actieve VVV met een gevarieerd programma.


S T R A N D E N

Langs de kilometers-lange kustlijn van Ouddorp is voldoende ruimte voor alle strandliefhebbers. Het is daarom ook niet zo druk als op andere badplaatsen. Om er een paar stranden te noemen: Strand Noord, Paal 10, Flaauwe Werk, Strand Vuurtoren en de Brouwersdam.

  
Kortom, keuze en ruimte genoeg!


G R E V E L I N G E N


Links van de Brouwerdam ligt het Grevelingenmeer. De haven van Ouddorp ligt ook aan het Grevelingenmeer. Dit meer is ideaal voor watersporters. Er is o.a. een boothelling en een surfschool. Aan het eind van de Brouwersdam ligt Port Zelande. Hier zijn ook diverse mogelijkheden voor watersport. Bij Port Zelande is ook een sub-tropisch zwembad en een bowlingbaan aanwezig.


F I E T S E N


Het eiland Goeree-Overflakkee biedt enorm veel fietsplezier. De vele fietsroutes voeren u langs de mooiste natuurgebieden en vergezichten. Wat dacht u van fleurige bloemenvelden, bossen, sfeervolle dorpjes zoals Goedereede, lange duinrijen met daarachter wijds uitzicht over de zee en het Grevelingenmeer met de watersporters. Elke fietsliefhebber kan zijn hart ophalen!


S P E E L T U I N


  

Aan de Prins Hendrikweg ligt Speeltuin De Flipjes. In deze ruim opgezette speeltuin vermaken de kleintjes zich prima en de entree is maar €1,50 per persoon!


M E K K E R S T E E


Een leuk uitje voor jong en oud is zorgboerderij 'De Mekkerstee' in Ouddorp. Op deze boerderij worden geiten gehouden. Ook is er een winkeltje en een restaurant.


K W A D E     H O E K


Een fraai wandelgebied is de Kwade Hoek. Dit stuk natuur bestaat uit duinen en een groot strand. Wilt u een keer (bijna) alleen op het strand zitten, dan is dit een ideale plek. Het gebied ligt vlakbij Goedereede en is eigendom van Natuurmonumenten.


H E E L    V E E L    T I P S . . .

In het chalet ligt een stapel aan folders met de meest uiteenlopende bezienswaardigheden en activiteiten. Dit varieert van een bezoek aan Neeltje Jans tot parasailing en van rondvaarten tot eetgelegenheden.
Altijd leuk is een bezoek aan het sfeervolle dorpje Goedereede. De mooie straatjes en grachten spreken tot de verbeelding en de toren beklimmen is een uitdaging voor jong en oud.